Frysk Fanfare Orkest – Jubileumconcert

Laden Evenementen

Frysk Fanfare Orkest – Jubileumconcert

Frysk Fanfare Orkest

Jubileumconcert

Galaconcert

Ter ere van het 35 jarig jubileum van het Frysk Fanfare Orkest

M.m.v. Richetta Manager

Datum:                  Zaterdag 8 december

Locatie:                 Koepeltheater Leeuwarden

Aanvang:              20:00 uur

Entree:   

  • €12,50 (voorverkoop)
  • € 15,- (aan de deur)

Kaarten kunt u reserveren via info@fryskfanfareorkest.nl

Afgelopen vijf jaren heeft het Frysk Fanfare Orkest begin december een ‘kerst’ concert verzorgd. We werken daarbij samen met een gastartiest zo hebben we samengewerkt met Koarbizznizz, vocaal ensemble ‘EVA’, Orgelmeneer Jelle de Jong en het pianotrio ‘Odayin’.

Ook dit jaar organiseert het Frysk Fanfare Orkest een concert op zaterdag 8 december 2018 in het Koepeltheater te Leeuwarden. Een galaconcert met een bijzonder tintje. We vieren dat het Frysk Fanfare Orkest in 2018, 35 jaar bestaat, al die tijd heeft dirigent Jouke Hoekstra het orkest gedirigeerd, het beloofd eenfantastischeavond te worden waarbij veel vrienden van het FFO aanwezig zullen zijn. Belangrijk is te vermelden dat het een concert wordt zonder allemaal verhalen, het gaat om de muziek, net zoals u van ons gewend bent. Dit jaar hebben we wel een hele bijzondere gast weten te boeken voor ons galaconcert. Het Frysk Fanfare Orkest gaat samen optreden met de internationale zangeres Richetta Manager. Het concert zal om 20:00 uur startten. Kaarten kunt u reserveren via info@fryskfanfareorkest.nl

Zangsoliste Richetta Manager

Richetta Manager geboren in Muskogee Oklahoma, groeide op in Topeka Kansas. Richetta kreeg op 7 jarige leeftijd pianoles en daarmee ontdekte ze haar liefde voor muziek. Richetta voltooide haar zangopleiding aan de Washburn University (Topeka). En vervolgde haar studie aan de Universiteit van Kansas. Richetta is een klassiek geschoolde zangeres en heeft door de jaren heen een gigantisch repertoire ontwikkeld naast klassiek zingt ze ook jazz, pop en gospel.

Richetta heeft een tijd professionele solo optredens gegeven in en rondom Chicago met het ‘Chicago Symphony Chorus’. Dat is het koor wat hoort bij het ‘Chicago Symphony Orchestra’. Tijdens die periode kwam Richetta in contact met wereldberoemde dirigenten en wereldsterren binnen de klassieke muziek. Zo zong ze bijvoorbeeld de hoofdrol in La Clemenza di Tito (mozart) Met het Chicago Repertoire Theatre. In 1982 vertrok Richetta naar Europa. Daar woonde haar geliefde in het Duitse Gelsenkirchen. In Gelsenkirchen richte Richetta een zeer succesvolle zangschool op met zo’n 36 studenten waar ze zich toelegd op de ontwikkeling van het muziektheater in dat gebied.

In Gelsenkirchen ontving Richetta gastoptredens met o.a. de ‘Houston Grand Opera’, Glyndebourne Festival’, ‘Royal Albert Hall’, ‘Het concertgebouw in Amsterdam’, ‘Theater Dortmund’, ‘de Duitse Oper am Rhein in Düsseldorf, Würzburg, Polen en Frankrijk. Het klassiek repertoire omvat o.a. Elisabetta in ‘Don Carlo’, Tosca in ‘Tristan & Isolde’, Ariadne in ‘Ariadne op Naxos’.

Richetta werkte o.a. met de volgende dirigenten, Kurt Eichhorn, Uwe Mond, Andrew Dawis, Leonard Slatkin, Ljubomir Romansky, Margaret Hills, Jonathan Seers, Erick Leinsdorf, & John Demain. De componist Sir Michael Tippett componeerde in zijn laatste opera ‘New Year’ de partij Reagens voor Richetta Manager. Deze Opera beleefde zijn wereldpremière in Houston (Texas) en werd vervolgens opgevoerd in Glyndebourne en later opgenomen voor de BBC. Hoogtepunten in haar carière zijn o.a. het optreden tijdens de herdenking van de slachtoffers van de Love Parade in Duisburg en het optreden tijdens de slotceremonie van de Culturele Hoofdstad van 2010 in Schloss Gartrop.

Richetta is tegenwoordig meer toegewijd aan Jazz, pop en Gospel. Ze treed op met bands als de ‘Bigband of the Landespolizeiorchester NRW’ of de ‘Black Brothers and the Bad Bones’, ‘de Wolfgang Wilger Band’, ‘de Peter Bursch All Star Band’ evenals ‘John Lee Hooker Jr’, ‘Bill Ramsey’ en ‘ Ron Williams’. Afgelopen twee jaar heeft het Frysk Fanfare Orkest samen met Richetta Manager meegewerkt aan een Galaconcert in Wilhelmshaven (Duitsland).

december 08 2018

Details

Datum: 8 december
Tijd: 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Frysk Fanfare Orkest
Telefoon: -
E-mail:
Website: Bezoek website organisator