The Cannons ft. Sean Cannon

Laden Evenementen

The Cannons ft. Sean Cannon

The Cannons Koepeltheater tickets kopen kaarten reserveren Leeuwarden concert

The Cannons

featuring Sean Cannon van The Dubliners

Sean Cannon, zanger van The legendarische groep The Dubliners vormt al een aantal jaren samen met zijn twee zonen James en Robert een trio dat zich the Cannons noemt. Ze spelen een bijzonder aanstekelijke mix van folk en country.

In februari komen ze naar Nederland voor een korte tournee. Sean is inmiddels de zeven kruisjes gepasseerd, maar hij denk er niet aan om te stoppen met muziek. Sean Cannon verdiende zijn sporen dubbel en dwars in The Dubliners en die groep is dan ook een deel van zijn leven geworden. Hij volgde in 1983 Luke Kelly op, die kort daarna aan een hersentumor zou overlijden.

Beide zonen is muziek met de paplepel ingegoten. De muzikale smaak van Sean en beide zonen liep aanvankelijk nogal uiteen. Terwijl Sean zwoer bij folk en country, ging de voorkeur van zijn kroost meer uit naar bands als Guns ‘N’ Roses. Maar daarnaast stond ook Bob Dylan hoog in hun aanzien. Toen James en Robert the Pogues ontdekten, kwamen ze meer op de lijn van hun vader. Naarmate de jongens ouder werden, gingen ze steeds vaker samenspelen.

James is daarnaast ook nog altijd op pad met zijn band The Sinners. Een formatie die het vooral goed in de Oost-Europese landen. De band speelt een stevige vorm van elektrische folkrock. The Cannons doen het wat minder heftig maar hun publiek lijkt alleen maar te groeien. In Duitsland is het trio erg populair maar ook uit Nederland komen steeds meer verzoeken. Als Sean Cannon niet met The Dubliners op tournee is probeert het trio zoveel mogelijk samen te spelen.

februari 14 2019

Details

Datum: 14 februari 2019
Tijd: 20:00
Prijs: € 21,50
Evenement Categorie:
Tags:, , , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Koepeltheater
Telefoon: 06 511 048 08
E-mail:
Website: Bezoek website organisator