Aankondiging: nieuw album van Cristina Branco! - Koepeltheater

Aankondiging: nieuw album van Cristina Branco!

Aankondiging: nieuw album van Cristina Branco!

Aankondiging: nieuw album van Cristina Branco!

Aanstaande 6 april treedt Cristina Branco op het in Koepeltheater. Zojuist hebben wij te horen gekregen dat haar nieuwe gelanceerde album centraal zal staan! Haar nieuwe album heet ”Branco”.

‘Eu Por Engomar’ is de eerste single van het album “Branco” die de zangeres heeft uitgebracht. Het album is gecomponeerd door André Henriques en Filho da Mãe (Rui Carvalho). Dit heeft de zangeres zojuist bekend gemaakt aan de Portugese pers. Cristina laat met dit album wederom horen met de tijd mee te gaan. Voor ‘BRANCO’ werkte ze samen met jonge songwriters uit de Portugese indie-scene en met gevestigde namen als Sérgio Godinho. Zoals we van Cristina gewend zijn, zocht ze de vrijheid in muziek, maar wel met de diepgang van de fado.

Het album “Branco” wordt op 23 februari uitgebracht, maar het is al mogelijk om het album vooraf te kopen op Fnac en iTunes. Klik hier om naar onze pagina van het concert te gaan, om het eerste nummer te beluisteren.

Momenteel bereidt Cristina Branco zich voor op een belangrijk optreden in het Théâtre de la Ville in Parijs op 7 februari. In dit theater zijn regelmatig beroemde theatergezelschappen. De zangeres maakt gebruik van haar bezoek aan Parijs en neemt daar een nieuwe videoclip op met regisseur Joana Linda.

Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming, de Portugeze fado muziek. Maar weet zich daarin gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Haar carrière omvat al meer dan 10 cd’s en Cristina speelde gedurende haar tournees al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

Op 6 april 2018 brengt ze een bezoek aan het Koepeltheater. Er zijn nog tickets beschikbaar. Klik hier om meer over het optreden te lezen én het eerste nummer van haar nieuwe album te beluisteren!