Cycle of Art - Koepeltheater

Cycle of Art

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Cycle of Art

Cycle of Art

Noord Nederlands Fluit Collectief

Het NNFC gaat op zoek samen met jongeren naar de verbinding tussen schilderkunst, poëzie en muziek. Kom kijken, luisteren en je verwonderen over de bijzondere samensmelting van kunsten.

Het Noord Nederlands Fluit Collectief (NNFC) voerde in 2017 het succesvolle project De Kracht van Muziek uit. In deze productie kwamen fluit- en koormuziek op bijzondere wijze samen met moderne dans. In Cycle of Art gaat het NNFC een nieuwe samenwerking aan.  Deze keer met de kunstvormen poëzie en schilderkunst.

Cycle of Art zoekt samen met jongeren de verbinding tussen schilderkunst, poëzie en muziek. Leerlingen van het Dockinga College in Dokkum, Montessori Highschool  en CSG Comenius in Leeuwarden hebben zich laten inspireren door muziek van onder anderen  James Michael Sellers, Alexandra Molnar-Suhajda  en ook Matthias Schmitt.  Hierbij hebben zij gedichten en schilderingen gemaakt die onderdeel zijn van deze bijzondere voorstelling.

Speciaal voor het ensemble van het NNFC hebben twee jonge componisten muziekstukken gecomponeerd. Chantal Brunt schreef “Voorbij de Tijd”  en verwerkte hierin een gedicht van Lucebert. Martijn Oostra inspireerde zijn muziekstuk, geschreven voor percussie en dwarsfluitensemble, op een schilderij gemaakt door zijn vader. Hiermee is de Cycle of Art weer rond.

Als u na afloop van de voorstelling meer wilt weten over dit unieke concept, is er gelegenheid met de musici en makers te praten en de schilderijen van de jongeren te bewonderen.

 

februari 10 2019

Details

Datum: 10 februari 2019
Tijd: 15:00 tot 17:00
Prijs: € 15,00
Evenement Categorie:

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Noord Nederlands Fluit Collectief
Telefoon: 06 40 17 27 22
E-mail: