(geannuleerd) Eric Vaarzon - Een warme Spaanse Kerstviering - Koepeltheater

(geannuleerd) Eric Vaarzon – Een warme Spaanse Kerstviering

Laden Evenementen
 • Dit Evenement is voorbij.

(geannuleerd) Eric Vaarzon – Een warme Spaanse Kerstviering

Dit concert is geannuleerd

Felíz Navidad & Zambomba

Een warme Spaanse Kerstviering in de Nederlandse winternacht met flamencodanseres!

Met voorprogramma vanaf 19.15 uur!

 

 ‘Warme Winternacht’ – kerstshow met koning van de flamenco Eric Vaarzon Morel en aantal bijzondere gasten! – Zambomba fiesta!

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel gaat voor zijn versie een bijzondere samenwerking aan met zanger Brownie Dutch, rapper Alessandro Díaz, maar ook met een nieuwe ster aan het flamenco firmament, namelijk flamencodanseres Conchita Boon. Last but not least gaat ook Vaarzon Morel’s dochter en singer-songwriter Eline mee op kersttournee.

Verschillende muziekstijlen worden tijdens de warme winternacht gecombineerd met wervelende flamenco-dans door de talentvolle danseres Conchita. Het wordt een muzikaal feestje met hedendaagse flamenco, Latijns-Amerikaanse Reggaeton, een vleugje Soul, klassieke kerstliedjes en echte singer-songwriter liedjes.

Een kleine greep uit de repertoirelijst leert o.a. het volgende: ‘María María’ (Santana), ‘Hallelujah’ (Leonard Cohen), ‘The Christmas song’ van Nat King Cole, ‘Oh Holy Night’ en nog veel meer ander fraais. Dit onder leiding van Eric Vaarzon Morel met zijn muzikale gasten. Brownie Dutch ( bekend van zijn samenwerking met Ali B en de Beste zanger van Nederland)  zingt o.a. zijn versie van ‘Midden in de winternacht’.

Noem het een feestje (Zambomba fiesta) voor jong en oud, want dat is het: een warme Spaanse Kerstviering in de Nederlandse winternacht! Bij een Zambomba zijn er geen toeschouwers en doet iedereen gezellig mee. Het publiek kan dus meezingen, klappen en dansen! Kortom: een feest voor de hele familie. Mucha alegría (veel blijdschap!) en Felíz Navidad.

Voorprogramma ‘Flamenco del Norte’

Vanaf 19.15 uur zal Flamenco del Norte het voorprogramma verzorgen in de foyer. Deze zang- en dansgroep komen met de zangers naar het Koepeltheater. Zij zullen u verwelkomen met kerstliedjes in Flamenco stijl en eigen inspiraties om het echte kerstgevoel uit Spanje over te dragen.

Coro Flamenco del Norte brengt passievolle zang die je doen (terug) verlangen naar het warmbloedige Andalusië. Ze doen de aarde beven en laten ieders hart sneller kloppen.
Het repertoire bestaat uit vrolijke Sevillanas, passievolle Tangos en Fandangos, broeierige Bulerias en opzwepende Rumbas. Dit alles begeleid door live gitaar muziek.

Coro Flamenco del Norte bestaat uit oud-leerlingen van wijlen Ellen Bos – la Rubia (Flamenco Groningen) en werd van oorsprong begeleid door gitarist Ruud Stoop. Beiden zijn een grote inspiratiebron voor de Flamenco in Nederland.

Bekijk video’s van Flamenco Del Norte op Facebook: klik hier

Wat is Flamenco?

Flamenco is een muziekgenre en een bijbehorende dans afkomstig uit de zuidelijke provincies van Spanje. Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn

de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundige muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalftelssysteem.

De basis van de flamenco vormt de cante flamenco, de flamencozang. In de meest basale uitvoering wordt de cante vaak met een ritmisch geklop (al golpegolpear = kloppen, tikken) begeleid door te kloppen met de knokkels op tafels, te tikken met een stok op de grond (cano roto), door het knippen in de vingers (pitas) of met klappen in de handen (palmas). Tegenwoordig wordt de zang meestal begeleid door de Spaanse gitaar en palmas, soms aangevuld met een tinaja (vaas, in Afrika een udu) en sinds de jaren 70 van de twintigste eeuw de cajón. Ofschoon cante en baile uiteindelijk door veel klassieke instrumenten als fluit, piano, viool en cello kunnen worden begeleid, blijft dit in de praktijk meestal de flamencogitaarCante flamenco kan (ook ritmisch) worden ondersteund door de baile flamenco, de expressief-ingetogen flamenco-dansstijl die zich kenmerkt door krachtige gratie en vaak ingewikkelde handbewegingen en voetenwerk (taconeo).

De flamenco muziek wordt doorgaans niet genoteerd, maar net als veel andere volksmuziek oraal en via overlevering aan de volgende generatie doorgegeven. Kenmerkend is dat iedere generatie de muziek verrijkt door er nieuwe elementen aan toe te voegen.

De flamenco wordt beschouwd als deel van de algemene Spaanse cultuur en is gedurende de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan in het gebied dat ongeveer overeenkomt met de regio Andalusië. Ook andere gebieden, in het bijzonder ExtremaduraMurcia en Huelva, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende muzikale subvormen (palos). In de loop van de tijd droegen alle Spaanse regio’s uiteindelijk wel hun deel bij aan de ontwikkeling, doch hun aandeel is veel kleiner dan dat van genoemde provincies. Ook uit deze delen van Spanje komen bekende flamenco-artiesten. Tegenwoordig is de flamenco Spanjes belangrijkste culturele exportproduct.

Flamenco werd in 2010 door de UNESCO erkend als Wereld Erfgoed.[1]

De (nog jonge) cultuurwetenschappelijke tak die zich met onderzoek naar alles wat met flamenco te maken heeft bezighoudt is de flamencologie.

december 17 2019

Details

Datum: 17 december 2019
Tijd: 20:00 tot 22:00
Evenement Categorie:
Pauze Ja
Parkeergarage Oosterstraat geopend? Ja

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Tijdschema

 • 19:00 Foyer & bar open
 • 19:15 Voorprogramma 'Flamenco del Norte'
 • 19:30 Zaal open
 • 20:00 Start concert deel 1
 • 20:45 Pauze - Foyer & bar open
 • 21:15 Start concert deel 2
 • 22:00 Einde concert
 • - Foyer & bar open
 • 00:00 Einde evenement
 •  

PARKEREN

Het Koepeltheater is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer. Lees hier meer over de bereikbaarheid.

PINNEN

U kunt bij ons pinnen.

MINDERVALIDE PLAATSEN

Wilt u gebruik maken van onze rolstoelplaatsen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Voor deze plaatsen geldt hetzelfde tarief als de reguliere tickets. De zaalmanager zal u vooraf aan het concert uw stoel en/of rolstoelplaats wijzen. Indien u geen rolstoelplaats reserveert kunnen wij u geen garantie geven voor een geschikte rolstoelplaats.

ANDERE VRAAG?

Kijk eens bij de volgende pagina's, mogelijk wordt daar uw vraag beantwoord:
Bestel informatie
Service
Locatie

Organisator

Koepeltheater
Telefoon: 06 511 048 08
E-mail:
Website: Bezoek website organisator