Frysk Fanfare Orkest kerstconcert - Koepeltheater

Frysk Fanfare Orkest kerstconcert

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Frysk Fanfare Orkest kerstconcert

persfoto Frysk Fanfare Orkest Kerstconcert in Leeuwarder Koepeltheater

Frysk Fanfare Orkest kerstconcert

Op zaterdag 10 december 2016 komt het Frysk Fanfare Orkest wederom naar Leeuwarden!

Bestel tickets Wibi Soerjadi

Kaarten zijn te bestellen via info@fryskfanfareorkest.nl, via info@koepeltheater.nl of via een van de leden van het Frysk Fanfare Orkest.

Voorverkoop: € 10,-
Aan de deur: € 12,50

Deur open: 19.15 uur
Aanvang: 20.00 uur

De consumpties/garderobe kunt u op deze avond alleen contant betalen. 

Kerstconcert

Zaterdag 10 december zal het Frysk Fanfare Orkest een kerstconcert verzorgen in het Koepeltheater te Leeuwarden. Het beloofd een sfeervol concert te worden in deze prachtige authentieke ruimte. Voor deze avond heeft het FFO verschillende solisten uitgenodigd. De kerk heeft een prachtig monumentaal orgel. De combinatie van orgel met Fanfare Orkest is bijzonder te noemen. Een orgel is een zelfstandig instrument wat over alle registers beschikt, een orkest maakt met verschillende instrumenten ook diverse registers. Hoe dit samen klinkt kunt u beluisteren op het concert. Een inspiratiebron voor de blaasmuziek in Friesland.

Marco Putz heeft een nieuw werk voor Vibrafoon en orkest geschreven genaamd Jubilée Vibrations een uitdagend en lastig werk en tevens Nederlandse première wat solist Niek Kleinjan met het FFO gaat spelen. Niek is een veelgevraagd solist in Nederland. Hij speelt regelmatig soloconcerten en recitals in o.a. festivals en concertreeksen in verschillende zalen zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Vredenburg Utrecht en De Oosterpoort in Groningen. Niek werkte mee aan radio- en tv-opnames van o.a. Radio 4, de Vara, SaltoTV, de NTR en brava nl klassiek.

Naast de instrumentale klanken heeft het orkest een vocaal ensemble uitgenodigd, bestaande uit vijf klassieke professionele zangeressen. Een garantie voor een zeer bijzondere avond, waarbij de Fanfare klanken in al haar diversiteit zullen worden getoond. Het Frysk Fanfare speelt o.a. Goodnight Sarajevo van Leon Vliex, Jubilee Vibrations en de wereldpremière Bluejays voor Altsaxofoon en Fanfare Orkest geschreven voor het Frysk Fanfare Orkest door Frans Vermeerssen. Soliste Jantsje Westra. Jantsje Westra is als saxofoondocente verbonden aan Kunstencentrum Atrium en Ritmyk. Daarnaast is zij bij het FFO samen met Jouke Hoekstra en Tjeerd Vrieswijk verantwoordelijk voor de vele te organiseren projecten en evenementen.

De Koepelkerk Leeuwarden werd als gereformeerde kerk gebouwd naar een ontwerp van de architect Tjeerd Kuipers volgens de inzichten van Abraham Kuyper. De kerk zou oorspronkelijk naar koningin Wilhelmina genoemd worden, dezelfde naam als de Wilhelminakerk (Dordrecht) van Tjeerd Kuipers. In 1977 werd het oorspronkelijke kerkorgel (Valckx & Van Kouteren) vervangen door een orgel van Jos Vermeulen. Dit orgel werd in 1935 gebouwd en is afkomstig uit de in 1975 gesloopte neogotische Heilig-Hartkerk in Tilburg. Het is het grootste orgel in Friesland en staat bekend vanwege orgelconcerten en jaarlijkse orgelconcoursen.

m.m.v. Jelle de Jong, Niek Kleinjan, Jantsje Westra en Vocaal ensemble EVA

Officiële website Frysk Fanfare Orkest

december 10 2016

Details

Datum: 10 december 2016
Tijd: 20:00 tot 22:30
Prijs: € 10,00
Evenement Categorie:
Tags:, , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Frysk Fanfare Orkest
Telefoon: -
E-mail:
Website: Bezoek website organisator