Holland Baroque - Koepeltheater

Holland Baroque

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Holland Baroque

Holland Baroque 

Brel & Rameau: que l’amour

Koepeltheater Leeuwarden

François Rauber, ‘hofarrangeur’ van Jacques Brel, had twee grote liefdes: de Vlaamse chansonnier en Jean-Philippe Rameau. Holland Baroque en Claron Macfadden zetten Rameau onzichtbaar in de orkestbak en op het podium. 
Wat blijkt? Brel en Rameau passen bij elkaar als liefde en geluk, droom en vervulling.

Holland Baroque pakt uit met een grootse bezetting, theatrale elementen en barokke arrangementen, onder leiding van Lars Ulrik Mortensen en met Claron Macfadden.

Werken van Jean-Philippe Rameau en chansons van Jacques Brel

François Rauber, de ‘hofarrangeur’ van Jacques Brel, had twee grote liefdes: de Vlaamse volkszanger en Jean-Philippe Rameau. Bijna niemand wist dat de geest van Rameau vanuit de coulissen meedacht, mee-componeerde en François Rauber inwijdde in de geheimen van contrastwerking, spanningsbogen, veelkleurige orkestraties en tot de verbeelding sprekende arrangementen bij liederen, opera’s en theatrale scènes.

Holland Baroque en Claron Macfadden halen Rameau uit de schemering en zetten hem onzichtbaar in de orkestbak en op het podium.

Wat blijkt? Brel en Rameau passen bij elkaar als liefde en geluk, droom en vervulling.

Quand on a que l’amour, vernoemd naar een van de fraaiste chansons van Brel, pakt uit met een grootse bezetting, theatrale elementen, barokke arrangementen onder leiding van Lars Ulrik Mortensen en met Claron Macfadden, die Brel en Rameau beiden in hun hart hebben gesloten.

Holland Baroque

De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten. In deze weelde beweegt Holland Baroque. Het ensemble weet met zijn producties een breed publiek te overtuigen van de flexibiliteit en de vitaliteit van (barok)muziek. Holland Baroque belicht Vivaldi vanuit Japans perspectief, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen. Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere ensembles en solisten, waarmee Holland Baroque oude muziek in het hier en nu plaatst.

Het resultaat verwoordde De Stentor als volgt: ‘De instrumenten en de uiteenlopende stijlen contrasteren naar de vorm, maar versterken elkaar naar inhoud. Zó wordt iets nieuws geboren.’ Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Barok is nu.

Claron Macfadden | Holland Baroque en studenten van Koninklijk
Conservatorium Den Haag | Lars Ulrik Mortensen (klavecimbel en
celesta)

Tickets

U kunt tickets online reserveren via de website van de Harmonie;

U kunt tickets in de winkel van Poort Music kopen (Voorstreek 6, 8911 JN Leeuwarden);

U kunt tickets via een e-mail reserveren bij de organisator.

Let op: locatie Koepeltheater – niet in de Harmonie!

Voor vragen over de tickets kunt bij de organisator of de Harmonie terecht.

Appassionata Leeuwarden Koepeltheater

februari 07 2018

Details

Datum: 7 februari 2018
Tijd: 20:15 tot 22:00
Prijs: € 18,00
Evenement Categorie:
Tags:, , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Appassionata Leeuwarden
E-mail:
Website: Bezoek website organisator