Kerstkoor de Kerststerren - Koepeltheater

Kerstkoor de Kerststerren

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Kerstkoor de Kerststerren

Kerstkoor de Kerststerren

Tijd: 15.00 uur
Tickets: gratis (collecte voor goede doel)

Kerstkoor de Kerststerren uit Leeuwarden treedt in de maand december veelvuldig op tijdens kerstmarkten (in Nederland en Duitsland), in kerken, in kroegen, in theaters en op straat. Het koor bestaat sinds 1995 en heeft ruim 20 koorleden.

Kerstkoor de Kerststerren heeft een meerstemmig a capella repertoire. In de jaren dat het koor bestaat is er een repertoire opgebouwd van inmiddels meer dan 100 kerstliedjes. Ieder jaar worden hier liedjes aan toegevoegd en wordt er een keuze gemaakt uit het bestaande repertoire. Veelal zijn het eigen arrangementen van de dirigente Jildou Talman. Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans, maar ook de Amerikaanse“kerstkrakertophits”.

De opbrengsten van de Kerststerren gaan ieder jaar naar een goed doel, dit jaar zelfs naar twee goede doelen! Beide in Gambia.

Puur Foundation

In Serekunda, een drukke en arme stad in Gambia ligt het Jammeh Foundation for Peace Hospital. Jaarlijks komen hier ruim zeven duizend vrouwen bevallen van een kind. De moeder- en babysterfte in Gambia is door gebrek aan kennis en materiaal onnodig hoog. Puur Foundation, midwifery in The Gambia zet zich in deze kliniek in voor veilig moederschap. Zo willen zij de onnodige moeder- en kindsterfte in Gambia laten dalen.

Tijdens een reis door Gambia zag vroedvrouw-verloskundige Ellen Plascheck een tekort aan medische hulpmiddelen en een slechte kennis over hygiëne. Terug in Arnhem zette ze Puur Foundation op. Vier keer per jaar stuurt ze medische restanten uit Nederlandse kraampakketten op. www.puurfoundation.nl

Waterput in Brufut

Nienke Vellinga, doktersassistente en traigiste bij Dokterswacht Friesland, was vorig jaar vier weken in Brufut, Gambia, om met haar man Peter vrijwilligerswerk te doen bij een kraamkliniek. Samen met hun Gambiaanse vriend Banka, trokken zij een dag het binnenland van Gambia in en bezochten daar een dorp. Daar troffen zij een waterput aan die droog stond.

Zij zamelen nu geld in om de capaciteit van de reeds bestaande waterput te vergroten zodat de mensen die van heinde en verre komen om water te halen, niet voor niets komen, zoals nu vaak wel het geval is. Het plaatsen van een grotere pomp, meer zonnepanelen en een groter reservoir zou het probleem volledig oplossen.  Zij hebben voor de realisatie van het project de juiste (Nederlandse) contacten al gelegd en zullen het project persoonlijk ter plekke in Gambia uitvoeren zodat er geen geld “aan de strijkstok blijft hangen”.

Officiële website Kerstkoor de Kerststerren

Facebookpagina Kerstkoor de Kerststerren

december 24 2016

Details

Datum: 24 december 2016
Tijd: 15:00 tot 17:00
Prijs: Gratis
Tags:, , , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Kerstkoor de Kerststerren
Telefoon: -
E-mail:
Website: Bezoek website organisator