Korenconcert - Patrimonium - Koepeltheater

Korenconcert – Patrimonium

Laden Evenementen

Korenconcert – Patrimonium

Chr. Leeuwarder Mannenkoor Patrimonium

Interkerkelijk Koor, Gorredijk
Looft den Heer, Wijnjewoude
Ta Gods Eare, Broeksterwoude

Alle o.l.v. Dirigent Annejaap Soldaat

Toegang vrij
Na afloop een collecte ten behoeve van de onkosten

 

                                         

Dirigent: Annejaap Soldaat uit Anjum            Organist: Balt de Vries.

Het koor is opgericht in 1934 en bestaat nu meer dan 80 jaar. Bij de optredens wordt het koor vertegenwoordigd door gemiddeld zo’n 50 man. Niet alleen allemaal uit Leeuwarden, maar ook uit de dorpen in de omgeving hebben een flink aantal mannen de weg naar het koor gevonden.

Zo zijn Tytsjerk, Cornjum, Menaldum, Goutum, Marrum, Hurdegaryp, Wirdum, Buitenpost, Snakkerburen, Jelsum, Stiens, Gytsjerk, Ryptsjerk en Britsum in ons koor vertegenwoordigd. We zijn blij dat deze mannen met hun stemmen de klankkleur van ons “Leeuwarder” koor zijn komen vergroten.

We treden ongeveer 2 x per maand op en doen dat voornamelijk in kerken en zorginstellingen. De bovenstaande personen weten het koor dan op uitstekende wijze te leiden en begeleiden.

Annejaap Soldaat: dirigent

Vanaf 8 mei 2018 is Annejaap Soldaat de nieuwe dirigent van CLM Patrimonium.

Hij is dan 37 jaar oud en heeft verschillende diploma’s op muziekgebied, o.a. kerkorgel en vocaal solist. Een aantal jaren heeft hij gezongen bij het kamerkoor Collegium Vocale Reformatum. Daarnaast trad hij steeds vaker als vocaal solist op en mocht hij meerdere keren meewerken aan cd-opnames.

Enkele jaren geleden heeft hij het Interclassic Music Concours gewonnen. Een hoogtepunt vond hij om aan twee adventsconcerten in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam te mogen meedoen. Verder is hij dirigent bij het Christelijk gemengd koor Looft den Heer uit Wijnjewoude en bij het Interkerkelijk Koor te Gorredijk.

Balt de Vries: organist

Balt de Vries studeerde orgel en koordirectie bij de organist van de Grote- of Martinikerk te Sneek Y.S.Rusticus, terwijl de orgelstudie later werd voortgezet bij diens opvolger Dirk S.Donker.

Daarna studeerde Balt de Vries achtereenvolgens orgelromantiek  bij Willem Hendrik Zwart en Klaas Jan Mulder te Kampen en barokmuziek bij Christiaan Ingelse in de St. Jan te Gouda. Gedurende enige jaren ontving hij improvisatielessen van Jan Bonefaas in de Grote Kerk te Gorinchem.

Na op verschillende plaatsen organist te zijn geweest, werd hij in 1970 benoemd tot organist van de fraaie Martinikerk te Oosterend. Balt de Vries is in het bezit van het “Diploma Kerkmuziek voor Organist”en het “Diploma Kerkmuziek voor Cantor”. Hij is nu ook dirigent van het Groot Evangeliesatiekoor Leeuwarden. Verder verzorgde hij in de loop der jaren vele orgelconcerten en koorbegeleidingen.

november 08 2019

Details

Datum: 8 november
Tijd: 20:00
Prijs: Gratis
Evenement Categorie:
Pauze Nee
Parkeergarage Oosterstraat geopend? Nee

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Tijdschema

  • 19:00 Foyer & bar open
  • 19:30 Zaal open
  • 20:00 Start concert
  •  

PARKEREN

Het Koepeltheater is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer. Lees hier meer over de bereikbaarheid.

PINNEN

U kunt bij ons pinnen.

MINDERVALIDE PLAATSEN

Wilt u gebruik maken van onze rolstoelplaatsen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Voor deze plaatsen geldt hetzelfde tarief als de reguliere tickets. De zaalmanager zal u vooraf aan het concert uw stoel en/of rolstoelplaats wijzen. Indien u geen rolstoelplaats reserveert kunnen wij u geen garantie geven voor een geschikte rolstoelplaats.

ANDERE VRAAG?

Kijk eens bij de volgende pagina's, mogelijk wordt daar uw vraag beantwoord:
Bestel informatie
Service
Locatie

Organisator

Chr. Leeuwarder Mannenkoor Patrimonium
Telefoon: 058-2572298
E-mail:
Website: Bezoek website organisator