Leeuwarden Urban Trail - Koepeltheater

Leeuwarden Urban Trail

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Leeuwarden Urban Trail

De Urban Trail Series is een razend populair hardloopconcept in Nederland waarbij je de stad op een sportieve en unieke manier ontdekt! Het Koepeltheater doet mee aan de editie in Leeuwarden.

Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door nieuwe en historische gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Na afloop kun je samen gezellig wat eten, drinken en je ervaringen delen. Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Dat is in Leeuwarden niet anders, met 10 km ongeëvenaard urban loopplezier dat je verrast met het avontuurlijke, stedelijke parcours door Leeuwarden. Ook is er verkorte route van 5 a 6 km. De inschrijving voor de allereerste Leeuwarden Urban Trail is geopend!

Meedoen? Inschrijven kan hier!

Klik hier voor de praktische info van dit evenement.

Het Koepeltheater organiseert dit evenement niet, maar stelt haar locatie wel beschikbaar. Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie van de Urban Trail.

PARCOURS

  • Start: Wilhelminaplein / Zaailand
  • Finish: Wilhelminaplein / Zaailand
  • +/- 15 highlights
  • 1 Verzorgingspost

HET GEMEENTEHUIS

Het stadskantoor van de gemeente Leeuwarden heet sinds eind 2017 officieel ‘Gemeentehuis’.

Het stadskantoor is de afgelopen tijd flink verbouwd en ook veel duurzamer gemaakt. Die operatie is nog niet helemaal klaar. De komende tijd wordt er nog gewerkt aan een stadstuin aan de voorkant van het gemeentehuis en aan een doorgaande wandelroute van de Nieuwestad naar de Oldehove, dwars door het gebouw.

HOTEL POST PLAZA

Van Post-Plaza is er maar 1. Niets is standaard en over elk detail is nagedacht. Bij Post-Plaza gaat het om het verhaal en de beleving. In 2015 heeft Post Plaza het voormalig Postkantoor van Leeuwarden een 2e leven gegeven als grootstedelijk Grand Café met 42 hotelkamers. Dat het een Postkantoor is geweest zie je terug tot in de kleinste details. Ben jij benieuwd waarin je dit allemaal terug ziet?

KOEPELTHEATER

Het koepeltheater is een rijksmonument en vormt door haar Byzantijnse uitstraling een van de meest bijzondere gebouwen van de stad. De grote kerkzaal het Koepeltheater maakt het geschikt voor veel doeleinden, van lezing tot concert, van huwelijksfeest tot bedrijfsfeest en nog veel meer. Deelnemers komen hier oog in oog te staan met het grootste orgel van Friesland.

BOOMSMA BEERENBURGER MUSEUM & DISTILLEERDERIJ

In het hartje van de Leeuwarder binnenstad ligt Het Beerenburger Museum. Een ambachtelijke distilleerderij, helemaal terug gebracht in de stijl van de jaren dertig. Veel van Boomsma’s dranken worden in eigen beheer gedistilleerd en gebotteld. Nadat je de finish gehaald hebt kun je hier even terug komen om een proeverij te doen.

NATUURMUSEUM FRYSLÂN

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!

NEUSHOORN

Neushoorn is een magische plek in het hart van Leeuwarden. Niet alleen voor een bruisende muziek-, dans- en filmcultuur, ook voor het ontwikkelen van talent. Wij zijn een open centrum voor zaken en ontspanning. Met twee concertzalen, café, oefen- en culturele productieruimtes, ruimtes voor workshops en beginnende ondernemers vindt iedereen uit de regio zijn of haar plek.

TRYATER

Wij zijn Tryater. Wij maken al meer dan 50 jaar theater voor volwassenen, jongeren en jeugd in Leeuwarden, Friesland en daarbuiten. Wij spelen in schouwburgen, maar we zoeken het publiek ook op in hun eigen omgeving: in dorpshuizen en scholen en op locatie. Het spelen in de Friese taal en het spelen met taal is voor ons van wezenlijk belang. Met onze educatie- en participatieprogramma’s zorgen we voor betrokkenheid en verdieping.

HISTORISCH CENTRUM LEEUWARDEN

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is hét informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden en omgeving. Naast de vaste expositie ‘Het verhaal van Leeuwarden’, verzorgt het HCL wisselende tentoonstellingen en presentaties. Dus terwijl je hier doorheen loopt leer je meteen meer over de stad.

april 22 2018

Details

Datum: 22 april 2018
Tijd: 08:30
Prijs: € 25,00
Evenement Categorie:
Tags:, , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Leeuwarden Urban Trail
Telefoon: 085-486 36 53
E-mail:
Website: Bezoek website organisator