Martini Jongenskoor Sneek - Koepeltheater

Martini Jongenskoor Sneek

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Martini Jongenskoor Sneek

Martini Jongenskoor Sneek

Op zaterdag 24 december 2016 komt het Martini Jongenskoor Sneek naar Leeuwarden!

Aanvang: 19:30 uur
Tickets: € 10,- (voorverkoop) (aan de zaal € 12,-)
inclusief gratis consumptie
(kinderen tot 12 jaar gratis)
Bestel tickets: via de website van MJKS
Bestel tickets

Na het succesvolle optreden van het Martini Jongenskoor in juni dit jaar is er deze kerstavond weer een bijzonder optreden. Het koor voert het bekende Festival of Lessons and Carols uit. Onder leiding van dirigent Trevor Mooijman zal het MJKS, samen met organist Christian Drost en een solistische bijdrage van sopraan Vronie de Vreeze, een prachtig kerstconcert verzorgen.

Een kleine honderd jaar geleden werd het Festival of Lessons and Carols voor het eerst gezongen in Cambridge. Een traditie was hiermee geboren. Vanuit Cambridge verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Nog elk jaar zingt in Cambridge het beroemde King’s College Choir dit festival op kerstavond, werelwijd uitgezonden door de BBC* en overal met veel waardering bekeken. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar kerstmis. In Friesland neemt het Martini Jongenskoor al twintig jaar deze taak met veel enthousiasme en kundigheid op zich.

Als geen ander in Friesland weet het MJKS de typische carol-sfeer neer te zetten. Bekende juweeltjes die zullen klinken zijn o.a. Once in Royal Davids City, Away in a manger, In the bleak midwinter en het verstilde Coventry Carol. Heel bijzonder is het lied The Lamb van de onlangs overleden Engelse componist  John Tavener. Net als in Cambridge zingen de jongens bij kaarslicht en worden de aanwezigen enkele malen uitgenodigd om een lied mee te zingen. Laat u verrassen en kom in een optimale kerststemming!

In the bleak mid-winter
Frosty wind made moan,mjks
Earth stood hard as iron,
Water like a stone;
Snow had fallen, snow on snow,
Snow on snow,
In the bleak mid-winter
Long ago

De dienst werd voor het eerst uitgezonden door de BBC in 1928 en sindsdien elk jaar, met uitzondering van 1930. Zelfs gedurende de Tweede Wereldoorlog gingen de uitzendingen door. De keuze van de liederen varieert per Festival, hoewel een aantal carols altijd wordt gezongen: Once in Royal David’s City aan het begin en O Come All Ye Faithful aan het eind. De carol vindt zijn oorsprong in het oud-Franse woord carole, wat stond voor een (vrolijke) cirkeldans, die werd begeleid door zangers. De sfeer van de huidige carols is nog steeds levendig en vrolijk. Het festival, waarin de (jongens)koormuziek centraal staat, is opgebouwd uit negen korte lezingen, die afgewisseld worden met carols, hymnes en koorwerken.

Officiële website Martini Jongenskoor Sneek

december 24 2016

Details

Datum: 24 december 2016
Tijd: 19:30 tot 21:00
Prijs: € 10,00
Evenement Categorie:
Tags:, , , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Martini Jongenskoor Sneek
Telefoon: 0515-430184
E-mail:
Website: Bezoek website organisator