Moya Brennan - Koepeltheater

Moya Brennan

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Moya Brennan

Moya Brennan Koepeltheater theater concert reserveer tickets

Moya Brennan

The voice of Clannad in concert

In Ierland fluistert het mysterie lonkend vanuit de majestueuze landschappen, waar kasteel- en kloosterruïnes oprijzen uit de nevelflarden en waar kabbelende beekjes oude verhalen uit de Keltische geschiedenis murmelen.

Komt u met de auto? Bekijk hier waar u kunt parkeren.

Er zijn nog enkele kaarten via de webshop te koop. Aan de zaal worden mogelijk geen kaarten meer verkocht.

 Beluister haar laatste solo album ”CANVAS” online
https://bit.ly/2GiLiAt

Niemand kan die sfeer zo mooi in muziek vangen als Moya Brennan. De zangeres uit Donegal is al decennia lang een icoon van de traditionele Ierse muziek. Voor velen is ze nog altijd bekend als ‘The voice of Clannad’, de legendarische Brennan familieband waarin zij vanaf 1970 schitterde als leadzangeres, naast haar eveneens wereldberoemde zuster Enya. Haar engelachtige stem bezorgde haar de titel ‘The First Lady of Celtic Music’. Verdiende lof voor een vrouw die de traditionele Ierse muziek naar wereldniveau tilde en die al vijf decennia op rij in de top van het genre verkeert.

Moya Brennan zingt graag in de taal van haar vaderland, het Gaelic. Met het legendarische themanummer voor de film ‘In a lifetime’, dat Moya in 1985 zong in duet met Bono van U2, werd de Ierse taal plotseling internationaal bekend. Het nummer werd een wereldsucces. Ook haar soloalbums worden gesierd door prachtige songs in Gaelic. Zo ook haar nieuwste CD ‘Canvas’, die begin 2017 verscheen; haar elfde soloalbum alweer. Die reeks muzikale werken toont hoe Moya Brennan door de jaren heen groeide in haar gedrevenheid om de grenzen van de traditionele Ierse muziek te doorbreken, terwijl ook in haar nieuwe werk nog altijd de Clannad sound doorklinkt. Wie het voorrecht heeft een van haar concerten bij te wonen, zal het beamen: Moya Brennan is de ziel van de Keltische muziek.

Gastoptreden Dixie Doodle

Na afloop hebben wij speciaal voor u nog een verassing. Om in de sfeer te blijven en uw avond uit te verlengen hebben wij een bijzonder gastoptreden! Akoestisch, meerstemmig en swingend: Dixie Doodle speelt een mix van Amerikaanse country, Ierse en Fryske Folk. Traditionals, eigen werk en songs van Old Crow Medicine Show, Bob Dylan, Neil Young, Van Morrison, Daniël Lohues en anderen worden met een aanstekelijk enthousiasme gebracht. De band bestaat uit zanger gitarist Wyger Smits, zangeres Henriëtte Meijer, bassist Wander van Duin en violist Skelte Heeringa.

Website van Dixie Doodle

april 13 2019

Details

Datum: 13 april
Tijd: 20:00
Prijs: € 27,50
Evenement Categorie:
Tags:, , , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Koepeltheater
Telefoon: 06 511 048 08
E-mail:
Website: Bezoek website organisator