Najaarsconcert Rijssensmannenkoor - Koepeltheater

Najaarsconcert Rijssensmannenkoor

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Najaarsconcert Rijssensmannenkoor

Najaarsconcert Rijssensmannenkoor

& christelijk mannenkoor Patrimonium

http://www.rijssensmannenkoor.nl/concerten

Het Rijssens Mannenkoor werd opgericht in 1927 en is in de Reggestad uitgegroeid tot een instituut. Het koor telt 140 leden en heeft zich door de jaren heen bewezen met kwaliteitszang in allerlei genres. Het eigentijdse koor heeft een algemene identiteit maar is even veelkleurig als de Rijssense gemeenschap en boeit op alle fronten. Het Rijssens Mannenkoor is professioneel georganiseerd maar koestert de gemoedelijkheid die kenmerkend is voor zangers met hart voor hun hobby. De repetities op vrijdagavond in het Parkgebouw worden zeer trouw bezocht. Om de zangkunst extra kracht bij te zetten is er vanaf september, als de R in de maand is, een extra repetitie op de maandagavond en wordt er per partij gerepeteerd.
Na jaren gemotiveerd werken zijn alle inspanningen in 2009 bekroond met een gouden cd voor het totale oeuvre.

Koorsolist

Tenor Ard Kamphuis is de koorsolist. Het Rijssens Mannenkoor is erg gelukkig met de solist die uit eigen gelederen is voortgekomen. Ard is een selfmade man die alle genres aankan. Bij alle concerten levert hij een duidelijke eigen bijdrage. Zijn lenig stemgeluid maakt de concerten van het Rijssens Mannenkoor tot een extra belevenis. Kamphuis is een publiekslieveling maar toch wars van sterallures. Precies passend bij het Rijssens Mannenkoor.

Repertoire

Het repertoire van het Rijssens Mannenkoor bestrijkt de volle breedte van het muzikale spectrum. Die breedte komt ook tijdens de concerten duidelijk uit de verf. Van klassiek tot modern, van hymne tot musical. Het Rijssens Mannenkoor gaat geen uitdaging uit de weg. De muziekbibliotheek bevat meer dan 900 stukken.

 

september 29 2018

Details

Datum: 29 september 2018
Tijd: 19:45
Prijs: € 10,00
Evenement Categorie:
Tags:,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Rijssens Mannenkoor
Telefoon: (0)511 - 47 39 91
E-mail:
Website: Bezoek website organisator