Orfeo - Koepeltheater

Orfeo

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Orfeo

ORFEO

De versmelting van Offenbach en Gluck

– Theaterkoor I.o.o.v. Animato
– Ensemble Frizzare

m.m.v. Notos Winds | Jan van Liere, piano | o.l.v. Esther van Dijk

Deur open: 14.00 uur
Aanvang voorstelling: 14.30 uur

7 april 2019

Tickets online: 15 euro
Aan de deur: 17,50 euro

Tickets online reserveren: e-mail naar info@theaterkooranimato.nl

In het kader van het Offenbach-jaar hebben wij als gevestigd operettegezelschap gemeend iets te moeten doen met dit gegeven. Offenbach is immers misschien wel de grootste Franse operette-componist. We hebben gekozen voor de operette “Orpheus in de onderwereld” in afgeslankte vorm. Nu leek het ons en uitdaging dit te combineren met een opera met ongeveer dezelfde strekking te weten “Orpheus en Eurydice” van G.W. von Gluck.

We hebben gezocht naar samenwerking en we zijn blij dat het opera-ensemble Frizzare uit Roderwolde haar medewerking wil verlenen. Onze dirigent Esther van Dijk is overigens tevens dirigent van dit gezelschap.

De voorstelling “Orfeo” bestaat dus uit hoogtepunten uit de opera “Orpheus en Eurydice” van G.W. von Gluck en de operette “Orpheus in de onderwereld” van J. Offenbach.

Gezamenlijk zullen stukken ten gehore worden gebracht, maar Frizzare zal in hoofdzaak de opera-gedeelten voor haar rekening nemen, terwijl Animato voornamelijk stukken uit de operette zal brengen.

Het is de bedoeling een wisselwerking te maken tussen opera en operette, terwijl het verhaal in grote lijnen intact blijft. Wij zijn er van overtuigd dat dit experiment het publiek zal aanspreken. Het wordt een bont geheel. Het statische van Frizzare en het meer frivole van Animato. Dit laat overigens wel zien dat Animato hiermee buiten haar kaders en bekende paden durft te treden!

De muzikale leiding is in handen van dirigent Esther van Dijk en solistische rollen zullen worden vertolkt door (semi)-professionele zangers/zangeressen, alsmede door leden uit het eigen koor.

Een combo van professionele musici genaamd “Notos Winds” zal zorgen voor de muzikale begeleiding en natuurlijk spelen we weer in prachtige kostuums uit eigen atelier.

april 07 2019

Details

Datum: 7 april 2019
Tijd: 14:30
Prijs: € 15,00
Evenement Categorie:

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Theaterkoor Animato
Telefoon: 0614278649
E-mail:
Website: Bezoek website organisator