Première: De Faam De Baas - Koepeltheater

Première: De Faam De Baas

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Première: De Faam De Baas

Première: De Faam De Baas

Wie is de baas in huis? Wat is echt liefde?

En wie houdt wie voor de gek?

Maak kennis met het huishouden van heer Lambertus, zijn huishoudster Serpintsje en zijn knecht Bokke in deze komische opera De Faam De Baas.

Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.

Over De Faam De Baas

De Faam de Baas is een vertaalde versie van de oorspronkelijk Italiaanse opera La Serva Padrona uit 1733, geschreven door Giovanni Battista Pergolesi. Met deze vertaling en onze voorstelling willen wij dicht bij het publiek komen. De opera is vertaald naar een combinatie van Fries en Nederlands. Voor iedereen te volgen dus. De locaties waar wij spelen zijn ook klein en intiem van opzet. Opera op de huid.

Cast

De regie van deze opera is in handen van Gooitsen Eenling, een begrip in Friesland! Bariton Ben Brunt vertolkt de rol van Lambertus, Elizabeth Kooy speelt de rol van de Faam en Bokke, dat is Koos van der Wal.  Broer de Witte en musici uit binnen- en buitenland spelen de prachtige muziek van Pergolesi. De Faam De Baas is een productie van Stichting OperY.

Arrangement

In Leeuwarden kunt u zitten als een Baas, een arrangement met in de pauze een lekkernij van de Faam. U kunt dit arrangement boeken in de ticketshop.

Fammen van vroeger

De Faam de Baas gaat over een dienstmeisje. Nu zijn er nog veel mensen die zich kunnen herinneren dat er ook in Friesland ‘fammen’ waren, die werkten als dienstmeisje. Wij willen deze ‘fammen van vroeger’ onder de aandacht brengen. Heeft u een verhaal dat u met ons wilt delen? U mag ons mailen, bellen of schrijven:

info@opery.nl

06-232 160 32

Leeuwarder Courant

defaamdebaasleeuwardercourant

Officiële website:
De Faam De Baas

de faam de baas koepeltheater 17 september

september 17 2017

Details

Datum: 17 september 2017
Tijd: 15:00 tot 16:30
Prijs: € 12,00
Evenement Categorie:
Tags:, , , , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Stichting OperY
Telefoon: 0623216032
E-mail:
Website: Bezoek website organisator