Rotaryconcert Leeuwarden - Koepeltheater

Rotaryconcert Leeuwarden

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Rotaryconcert Leeuwarden

met Francesco Attesti

Rotaryconcert Leeuwarden – De Goldberg Variaties van J.S. Bach

Foyer open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Tickets inclusief garderobe & koffie of thee bij ontvangst

Bestel tickets The Gregorian Voices

Op donderdag 20 april 2017 speelt de Italiaanse meesterpianist Francesco Attesti de Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach. Francesco treedt regelmatig op in internationaal prestigieuze concertzalen in: Sint-Petersburg, Moskou, Salzburg, Warschau, Cambridge, New York, Colorado en in Milaan. Dat de musicus Nederland aandoet tijdens zijn tournee was voor Rotary Club Leeuwarden een buitenkans hem te strikken voor dit concert in het Koepeltheater in Leeuwarden.

Voorprogramma: Leon Blekh

Het voorprogramma wordt verzorgd door de winnaar van het Nederlandse Vioolconcours Iordens 2014, violist Leon Blekh. De jury roemde de 17-jarige Leon om zijn rijpe vertolking van het Vioolconcert van Mendelssohn.

Goldberg Variaties

Het lijkt een sprookje, en misschien is het dat ook wel. De overlevering wil dat de componist Johann Sebastian Bach (1685-1750) dertig variaties schreef op een aria, op verzoek van een Russische graaf die leed aan een hardnekkige slapeloosheid. De graaf liet een jonge musicus in zijn dienst, Johann Gottlieb Goldberg, vervolgens de variaties spelen om de last van zijn doorwaakte nachten te verlichten. De door Bach gecomponeerde stukken, die in 1741 werden uitgegeven zouden daarom voortaan de naam van de vertolker dragen: de Goldberg-variaties. Het resultaat is een meesterwerk, waarvan het vertolken ook de hand van een meester vergt. Die meester is tijdens ons concert: Francesco Attesti.

Ons project

De opbrengst van dit concert gaat naar ons project. In Willemstad op Curaçao bevindt de uitbreiding van het hartcentrum zich in de laatste fase van de bouw. Voor wat betreft de faciliteiten is de afdeling Cardiologie al helemaal up-to-date.
Het ontbreekt alleen nog aan voldoende goed opgeleide hartfunctielaboranten. De cardiologen van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaan de organisatie en uitvoering voor het opleidingsprogramma voor hun rekening nemen. Rotary Club Leeuwarden doneert de opbrengst van dit concert aan deze opleiding.

Rotary Club Leeuwarden

Leeuwarden telt maar liefst vier Rotary Clubs waarvan Rotaryclub Leeuwarden de oudste is met de oprichting op 21 april in 1928.
Rotary Club Leeuwarden maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International (RI). Rotary International telt in ruim 200 landen ongeveer 34.500 clubs met in totaal zo’n 1,2 miljoen leden.
De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar maakt. Dit Rotary Concert is daar een voorbeeld van en de organisatie ervan geeft ons alvast veel plezier! Wij zien u graag op 20 april 2017 in het Koepeltheater.

Tickets

Kaartjes voor het concert kosten: € 29,50 per persoon bij bestelling via de website. De prijs is inclusief koffie of thee en garderobe.

Bestel tickets The Gregorian Voices

Tickets aan de kassa

Kaarten aan de kassa kosten: € 35,00
De kaarten zijn te koop op donderdag 20 april van 19:45 tot 20:15 uur.
Het concert begint om 20.30 uur sharp en eindigt om uiterlijk 22.30 uur.

Officiële website Rotary Club Leeuwarden

april 20 2017

Details

Datum: 20 april 2017
Tijd: 20:30 tot 22:30
Prijs: € 29,50
Evenement Categorie:
Tags:, , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Rotary Club Leeuwarden
Telefoon: http://rotaryconcert.com/contact/
E-mail:
Website: Bezoek website organisator