Syb van der Ploeg & mystery guest presenteren 'SportSound'

SportSound met Syb van der Ploeg

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

SportSound met Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg Sportsound in Leeuwarden Koepeltheater

SportSound

Sport & Muziek theater

SportSound is een theatervoorstelling waarin sport en muziek samenkomen. Zanger/componist en duursporter Syb van der Ploeg gaat op zoek naar de raakvlakken tussen muziek en sport, tussen winnen en verliezen, tussen succes en falen.

In woord, beeld en muziek worden tien historische sportmomenten uitgelicht, zoals de WK-finale voetbal 1974, de Elfstedentochten van ’85, ’86 en ’97, het Olympisch zilver van marathonloper Gerard Nijboer, het Olympisch goud van turner Epke Zonderland. Bij de gedenkwaardige sportmomenten heeft Syb bijbehorende composities geschreven. Met zijn band speelt hij ook muziek uit de tijd waarin de prestaties zijn geleverd, verlevendigd met oude en nieuwe filmbeelden en technieken. Daarnaast komen er ook bekende clubliederen, volksliederen en andere nummers voorbij die gelinkt zijn aan een club of sportevenement. Een mooi voorbeeld zijn de Franse chansons in de Tour de France.

Het erepodium voor muziek en sport

Syb van der Ploeg, zelf marathonloper, triatleet en veelvuldig Elfstedenbedwinger, deelt samen met zijn muziek- en loopkompaan Wiebe Kaspers en een ‘mystery guest’ legendarische sport- en muziekervaringen met het publiek. ‘Mystery guests’ zijn onder andere Henk Angenent, Rintje Ritsma, Gerard Nijboer, Hennie Kuiper en Foppe de Haan.

SportSound is een avond vol nostalgie en muzikale doping waarvan elke muziek- en sportliefhebber motivatie en inspiratie krijgt!

Officiële Facebookpagina:
Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg SPORTSOUND KOEPELTHEATER LEEUWARDEN1

oktober 27 2017

Details

Datum: 27 oktober 2017
Tijd: 20:00 tot 23:00
Prijs: € 24,75
Evenement Categorie:
Tags:, , , , , , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Koepeltheater
Telefoon: 06 511 048 08
E-mail:
Website: Bezoek website organisator