Testament – Lennaert Nijgh 75 jaar - Koepeltheater

Testament – Lennaert Nijgh 75 jaar

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Testament – Lennaert Nijgh 75 jaar

Testament – Lennaert Nijgh 75 jaar

De erfenis van tekstdichter Lennaert Nijgh

Met muzikaal ontvangst vooraf van Dixie Doodle! Akoestisch, meerstemmig en swingend: Dixie Doodle speelt een mix van Amerikaanse country, Ierse en Fryske Folk. 

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen… tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, alle met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie topmusici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh.

Josee (twaalf jaar getrouwd met Nijgh) en Jim (zoon van Boudewijn de Groot en opgegroeid met Nijgh) zingen in Testament hun favoriete teksten, halen herinneringen op en vertellen over hun speciale band met Lennaert. Bovendien ontvangen ze elke voorstelling een bijzondere gast die Lennaert heeft gekend of door hem is geïnspireerd.

Lennaert Nijgh (1945-2002) maakte naam als tekstdichter maar schreef ook musicals, verhalen, boeken en columns. Lennaert liet een indrukwekkende literaire erfenis na. Hij zou 75 jaar zijn geworden op 29 januari 2020.

Jim de Groot en Josee Koning herdenken Lennaert beiden op een heel eigen manier. Jim fel en provocerend, Josee liefdevol en kwetsbaar. Het contrast tussen deze twee artiesten, die elkaar vinden in hun liefde voor Nijgh en muziek, maakt van Testament een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling.

Achtergrondinformatie

Josee Koning en Jim de Groot stonden ook samen (met Izaline Calister en Sjors van der Panne) in de voorstelling Een Tip van de Sluier. De pers hierover:

“Lennaert Nijgh: Nog altijd springlevend.” (cabaret.nl)

“Josee Konings loepzuiver gezongen Brel-vertaling Liefde van later brengt ontroering op het podium en in de zaal.” (De Volkskrant)

“Dankzij de aanwezigheid van Josee Koning en Jim de Groot krijgt de voorstelling iets intiems. Ze maken de gesproken woorden zeer geloofwaardig.”(Apeldoorn Direct)

“De geestige Louis Armstrong-achtige variatie die Jim de Groot vocaal aanbrengt in sommige coupletten van Strand is de gang naar de schouwburg al meer dan waard.” (Haarlems Dagblad)

Dixie Doodle

Akoestisch, meerstemmig en swingend: Dixie Doodle speelt een mix van Amerikaanse country, Ierse en Fryske Folk. Traditionals, eigen werk en songs van Old Crow Medicine Show, Bob Dylan, Neil Young, Van Morrison, Daniël Lohues en anderen worden met een aanstekelijk enthousiasme gebracht. De band bestaat uit zanger gitarist Wyger Smits, zangeres Henriëtte Meijer, bassist Wander van Duin en violist Skelte Heeringa. Dixie Doodle speelt voorafgaand aan het concert.

 

februari 29 2020

Details

Datum: 29 februari
Tijd: 20:00 tot 22:00
Prijs: € 22,50
Evenement Categorie:
Pauze Ja
Parkeergarage Oosterstraat geopend? Nee

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Tijdschema

  • 19:00 Foyer & bar open & voorprogramma Dixie Doodle in foyer
  • 19:30 Zaal open
  • 20:00 Start concert deel 1
  • 20:45 Pauze - Foyer & bar open
  • 21:15 Start concert deel 2
  • 22:00 Einde concert
  • - Foyer & bar open
  • 00:00 Einde evenement
  •  

PARKEREN

Het Koepeltheater is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer. Lees hier meer over de bereikbaarheid.

PINNEN

U kunt bij ons pinnen.

MINDERVALIDE PLAATSEN

Wilt u gebruik maken van onze rolstoelplaatsen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Voor deze plaatsen geldt hetzelfde tarief als de reguliere tickets. De zaalmanager zal u vooraf aan het concert uw stoel en/of rolstoelplaats wijzen. Indien u geen rolstoelplaats reserveert kunnen wij u geen garantie geven voor een geschikte rolstoelplaats.

ANDERE VRAAG?

Kijk eens bij de volgende pagina's, mogelijk wordt daar uw vraag beantwoord:
Bestel informatie
Service
Locatie

Organisator

Koepeltheater
Telefoon: 06 511 048 08
E-mail:
Website: Bezoek website organisator