Uit New York, USA: The Glory Gospel Singers in het Koepeltheater

The Glory Gospel Singers (USA)

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

The Glory Gospel Singers (USA)

Glory Gospel Singers USA in Leeuwarder Koepeltheater

THE GLORY GOSPELSINGERS from the USA!

één van de allerbeste gospel shows

gepresenteerd door

„THE GLORY GOSPEL SINGERS“

uit New York, USA

De geschiedenis van dit bekende gospelkoor begint in 1995 en bestaat uit een aantal Amerikaanse en Canadese zangers, zangeressen en een toetsenist. Bandleider van het koor is de charismatische leidster Phyliss McKoy Joubert, die al vanaf het begin de casting en het management van de Glory Gospel Singers voor haar rekening neemt.

Een jaar later kwamen de Glory Gospel Singers, op uitnodiging van de toonaangevende duitse kerkconcertorganisator Otto Coen, naar Duitsland en verzorgden hier een aantal optredens kerken en concertzalen.

Met hun fascinerende stemgeluid inspireert dit gospelkoor inmiddels het publiek in een aantal Europese landen, waaronder Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Denemarken, en Zweden. In Frankrijk wordt het koor jaarlijks door haar fans toegejuichd tijdens de prestigieuze tournees aan de Atlantische kust en de Franse Rivièra.

Ook op andere continenten zijn de getalenteerde Glory Gospel Singers bekend. De jaarlijkse tournee in Japan is vast onderdeel van de concerttour.

Ervaar een adembenemend optreden met een verscheidenheid aan populaire muziekstijlen en gospelklassiekers.

Lees meer over het ontstaan van de Gospels en The Glory Gospel Singers na de onderstaande afbeelding.

Officiële website:
Glory Gospel Singers

The Glory Gospel singers from the USA in het Koepeltheater

Achtergrondinformatie

De Glory Gospel Singers komen volledig tot hun recht in de prachtige kerken en kathedralen, zoals bijvoorbeeld in de Hamburger Michel, de Nikolai Church in Potsdam, de kathedraal van Aken of de kathedraal van Orléans. Dat geldt ook voor beroemde concertzalen zoals het Gewandhaus in Leipzig, de Gürzenich in Keulen of het historische stadhuis in Heidelberg.

Het gospelkoor brengt de door het geloof geinspireerde muzikale boodschap over op haar enthousiaste publiek, waarbij de liederen soms rustig zijn, dan weer heel levendig, maar altijd dynamisch, vol levensvreugde en energie.

Beleef ook deze ervaring van prachtige stemmen en meeslepende ritmes. Voel de vurige kracht van de gospels en laat u zoals vele anderen meeslepen door een unieke muzikale ervaring: zet een stap naar voren en wordt deel van deze “Evangelie gemeenschap”. Zo zal dit concert ook voor u een fantastische en onvergetelijke ervaring zijn!

Gospel

“The Lord told Moses what to do,
Let my people go,
To lead the Hebrew children through,
Let my people go”
Go down Moses

Oorsprong gospels

De gospels vinden hun oorsprong in de christelijke liederen uit de 17e eeuw, de zogenaamde Negro Spirituals. De spirituals bestaan dan merendeels uit religieuze thema’s, zoals de verhalen over het aangrijpende slavenleven. De liederen waren een troost voor de Afro-Amerikaanse slaven, die hiermee hun rouw en verdriet verwerkten.

Het bekendste lied uit dit genre is wel “Go down Moses” dat nog altijd overal het publiek fascineert. Dit lied is het verhaal uit het Oude Testament over het volk van Israël, dat in gevangenschap in Egypte leefde en verlost werd.

Slavenwerk

Het gospellied werd gezongen tijdens het veldwerk van de slaven. Door te zingen werd het harde werken draaglijker. Daarnaast echter was het een belangrijk middel van meningsuiting. De zogenaamde werkgospels waren voor de slaven de enige manier om met elkaar te communiceren. Gekenmerkt door vurige hoop en het verlangen naar vrijheid en het verloren thuisland leenden de gospels zich bij uitstek voor het verzenden van geheime berichten, zoals gebeurtenissen, persoonsbeschrijvingen of vluchtwegen.

De gospels zorgden voor een goede coordinatie van het werkritme van de slaven, maar was tevens een middel om de vermoeidheid, de uitputting en de monotonie van het harde werken het hoofd te bieden en wat te verlichten. De muziek verenigde de slaven ondanks het feit dat ze in alle windrichtingen verspreid waren.

Aan het einde van de 18e eeuw begonnen de zwarte christenen zich te scheiden van de witte gemeenschappen door het opzetten van eigen parochies. Hoewel zij wel bepaalde godsdienstvormen van de witte bevolking hadden overgenomen, waren vooral hun gospels van grote betekenis. Door de gospels werden hun ervaringen en daarmee hun culturele erfgoed in de godsdienst geintegreerd.

De muziek

De Afrikaanse ritmes en gewoontes met het handenklappen, dansen en stampen werden opgenomen in de liturgie. Rondedansen werden voor de kerk gedanst en de gemeenschap nam actief deel aan de liturgie. Met daarbij de preken en bijbelse verhalen van de prediker werd het evangelie nieuw leven ingeblazen.

Datgene wat we tegenwoordig vaak simpelweg gospelmuziek noemen, bestaat uit drie verschillende maar met elkaar verweven verwante kerkliederen: de vroegere protestantse hymnen, de negro spirituals en gospel songs.

De gospels ontstonden aan het begin van de 20e eeuw toen de blues en jazz in de zwarte ghetto’s van de Amerikaanse grote steden met elkaar versmolten. Gospels waren levendiger en swingender en werden de eigentijdse, stedelijke vorm van religieuze muziek van de zwarte bevolking.

Vanuit deze dagelijkse gospels ontstonden vele mixen van individuele en collectieve improvisaties. Een van de belangrijkste elementen van het lied werd het “vraag en antwoord” -principe, waarbij de prediker een lijn zingt, die vervolgens wordt herhaald door de toehoorders. Heel typerend zijn de zogenaamde “Moans”, het woord voor de bekende uitroepen als “Amen” of “O Heer”.

Muzikale componenten waaronder de polyritmiek en de Europese toonladder (Blue Notes) ronden het totaalconcept van de van oorsprong Spiritual Gospels af.

Ervaar een adembenemend optreden met een verscheidenheid aan populaire muziekstijlen en gospelklassiekers.

Programma:

  “THE GLORY Gospel Singers”

– met traditionele gospels zorgen de Glory Gospel Singers voor een onvergetelijke avond

AMEN

RIDE ON KING JESUS

JOSHUA FIT THE BATTLE OF JERICHO

SOON AH WILL BE DONE

SOMETIMES I FEEL LIKE A MOTHERLESS CHILD

NO MORE WEEPING AND WAILING

PRECIOUS LORD

GO DOWN MOSES

Pauze

DOWN BY THE RIVERSIDE

OH WHEN THE SAINTS

HOW I GOT OVER

I´M TOO CLOSE

SWING LOW, SWEET CHARIOT

NOBODY KNOWS THE TROUBLE I SEE

STEAL AWAY

LORD HELP ME TO HOLD

HE´S GOT THE WHOLE WORLD IN HIS HANDS

LOVE LIFTED ME

AMAZING GRACE

O HAPPY DAY

december 07 2017

Details

Datum: 7 december 2017
Tijd: 20:00 tot 23:00
Prijs: € 27,50
Evenement Categorie:
Tags:, , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Koepeltheater
Telefoon: 06 511 048 08
E-mail:
Website: Bezoek website organisator