UITVERKOCHT | Trijntje Oosterhuis Unplugged - Koepeltheater

Trijntje Oosterhuis Unplugged

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Trijntje Oosterhuis Unplugged

Trijntje Oosterhuis

Unplugged

UITVERKOCHT – Aan de zaal zijn geen tickets te koop!

De zaal & foyer gaan open om 19.00 uur

Lees hier waar u kunt parkeren.

Ik doe alleen dingen waar ik me goed bij voel en die me raken. – Het is het levensmotto van Trijntje Oosterhuis. De zangeres stapt nooit ergens in zonder er een goed gevoel bij te hebben. Die gedrevenheid en passie zorgt ervoor dat Trijntje al ruim 20 jaar aan de absolute top in Nederland staat.

In een kleine akoestische setting brengt Trijntje een selectie van nummers die haar na aan het hart liggen. Van motown en soulvolle nummers, tot Burt Bacherach en haar Nederlandstalige hits.

Nederland leerde Trijntje in 1996 kennen als boegbeeld van de groep Total Touch. Al op haar 24ste stond ze tijdens het fameuze North Sea Jazz Festival met jazzlegende Herbie Hancock op het podium. Ze verraste in 2004 iedereen met het livealbum Strange Fruit waarop ze ondermeer het repertoire van de gebroeders Gershwin en Billie Holiday eerde. Twee jaar later nam ze samen met het Metropole Orkest het werkstuk The Look Of Love op dat een ode was aan het repertoire van songschrijver Burt Bacharach. Hij speelde zelf mee op het album en noemde Trijntje één van de allerbeste vertolkers van zijn songs. Mede door het succes van Strange Fruit, bleef het jazzrepertoire trekken. In 2010 ging Trijntje met jazzdrummer Jeff Hamilton en bassist John Clayton, de vaste begeleiders van jazzdiva Diana Krall, op  tournee.

Eclectisch kun je het muzikale leven van de zangeres dan ook zeker noemen. Want na deze projecten maakte ze twee pop-albums met Anouk als producer en songwriter. Deze samenwerking leidde ook tot deelname van Trijntje aan het Eurovisiesongfestival in 2013. In 2016 toerde Trijntje met meestergitarist Leonarde Amuedo voor een kersttour en dat bracht haar tot een eigen bewerking van het liedje Telkens Weer van Willeke Alberti. Dat maakte zoveel indruk dat ze in 2017 een eerbetoon maakte aan het Nederlandse lied met een theatertour.

 

oktober 27 2018

Details

Datum: 27 oktober 2018
Tijd: 20:00
Evenement Categorie:
Tags:, ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Koepeltheater
Telefoon: 06 511 048 08
E-mail:
Website: Bezoek website organisator