TRY-OUT: As alles metloopt, hè’we un optocht! - Koepeltheater

TRY-OUT: As alles metloopt, hè’we un optocht!

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

TRY-OUT: As alles metloopt, hè’we un optocht!

As alles metloopt, hè’we un optocht!

Voorpremière van avondvullend theaterstuk

De voorpremière van een bijzonder theaterstuk met veel ‘Liwwadder praat’. Met als rode draad de verdwenen buurtwinkeltjes en buurtbedrijvigheid van weleer. Van de winkel van sinkel tot de kapper op de hoek. Een try-out die met tal van knipogen terugblikt op ‘toen geluk nog heel gewoon was’.

Tickets kosten € 3,50

Tickets zijn te reserveren door het sturen van een e-mail naar: oudoostvertelt@gmail.com onder vermelding van:
naam, aantal personen en gewenste datum (try out: 14 januari, hoofdvoorstelling: 20 januari)

  • Gereserveerde tickets liggen vanaf 19.30 uur klaar bij de kassa.
  • Ticket zijn ook aan de zaal te koop vanaf 19.30 uur
  • Prijs tickets is in beide gevallen: € 3,50
  • Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Het sociaal-artistieke project Oud Oost Vertelt (sept. 2017 – jan. 2018) is een smeltkroes gebleken van artistieke activiteiten. ‘Met mekaar en foor mekaar’ was de drijfveer van eenieder die zich aan één van de creatieve deelprojecten verbond. Na maanden oefenen deden tijdens de Gribus Elfstegentocht schuren en winkeltjes, ateliers en buurthuizen, cafés en wijkcentra hun deuren open zodat het publiek de presentatie van al die creatieve projecten kon meemaken. Het werd een succes en is nu ook nog eens de opmaat naar een nog veel grotere presentatie: een theaterspektakel van jewelste.

Voor de hoofdvoorstelling wordt eerst een try-out gehouden. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het project ‘Oud Oost Vertelt’ heeft als slotfestijn het theaterstuk ‘As alles metloopt, hè’we un optocht!’ en de try-out hiervan is op 14 februari. Kom tijdens de try-out langs om te kijken hoe de mensen uit Oud Oost theatraal weten te flaneren en te fliberen, te toeteren en foeteren, te dramatiseren en dansen, te zingen en swingen. Een avondvullende try-out die je echt niet wilt missen. Alleen al omdat de buurman-om-de-hoek meedoet, omdat je zoon of kleindochter er staat, omdat je oomzegger of ferre femily het toneel op komt…

Wat ga je zoal zien en horen tijdens de voorpremière? Driuwhout speelt er de sterren van de hemel met gedreven en integere songs. Een voordrachtskunstenaar geeft er met ontroerende collagegedichten acte de présence en schildert met woorden de ziel en zaligheid van het stadsdeel Oud Oost. Natuurlijk in onvervalst ‘Liwwadders’. Kinderen verbeelden de kattenrijke buurten van Oud Oost met een schattig mimespel in en rond de kliko’s van Oud Oost. Circus Pauw excelleert in grappige toverkunsten. Op de planken komt ook een kapper van weleer die niet alleen knap knipt en scheert maar ook als messcherp conferencier zijn mondje weet te roeren.

Afwisseling troef in de try-out van ‘As alles metloopt’. Een Mata Hari-dansensemble ontbreekt daar niet in. Met vernieuwende elementen ook: wat te denken van het huwelijk tussen een hoorspel en een theaterklucht? In ‘Onner Melkdampens’ wordt dit experiment vrolijk uitgevoerd. En natuurlijk geeft een klucht over de markante Liwwadder kruidenier ‘Klontsje Grús’ een ontroerend en grappig kijkje in een buurtwinkeltje met eigengereide gasten. En Circus Lunato verwijst speels naar de vermaarde Lunatokermis op het Cambuurplein.

Officiële website:

Oud Oost Vertelt  [www.oudooostvertelt.nl]

januari 14 2018

Details

Datum: 14 januari 2018
Tijd: 20:00 tot 22:15
Prijs: € 3,50
Evenement Categorie:
Tags:, , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Stichting Met Kunst Meer Mens
Telefoon: 06 14 58 97 45
E-mail:
Website: Bezoek website organisator