Vakantie Orgelconcerten - Koepeltheater

Vakantie Orgelconcerten

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Vakantie Orgelconcerten

Vakantie Orgelconcerten 2018

Jelle de Jong

‘Orgelmeneer’ Jelle de Jong verzorgt in het Koepeltheater te Leeuwarden in de maanden augustus en september een aantal luchtige orgelconcerten op het grootste orgel van Friesland!

Tijdstip: woensdagmiddag van 12.00-12.45 uur.

Data: 15, 22, 29 augustus en 5, 12, 19 september

Het inbrengen van verzoeknummers is mogelijk.

Entree: €5,- Kinderen gratis.

Er is koffie na afloop.


Jelle de Jong heeft de missie om het orgel als veelzijdig instrument op de kaart te zetten. Op de blikvanger in de theaterzaal van het Koepeltheater, het orgel met 3.070(!) pijpen, zal hij zijn muzikale kunsten met veel plezier aan u meegeven. Een ware beleving voor jong en oud!

Waar kom de benaming ‘Orgelmeneer’ vandaan? Jelle de Jong werd wereldberoemd toen hij een hit scoorde op YouTube met het nummer ‘Don’t you worry child’ van Swedish House Mafia. Dit was een groep van drie house-dj’s en muziekproducenten. In het geheim bezochten de wereldberoemde DJ’s het Koepeltheater. De orgelmeneer laat zien dat je veel meer uit zo’n orgel kunt halen dan alleen kerkmuziek. Bekijk hier een filmpje van Hart van Nederland.


Het orgel in de voormalige Gereformeerde Koepelkerk, nu het Koepeltheater, is gebouwd door de firma Vermeulen in 1935 voor een kerk in Tilburg.  Later is het in de periode 1975-1977 geplaatst in Leeuwarden, waarbij een nieuw orgelfront werd ontworpen. In 1997 is het pijpwerk gerestaureerd door de firma De Bruyn uit Kampen. Het instrument bevat 49 registers, verdeeld over drie manualen en pedaal. Het is daarmee het grootste orgel in Friesland. Het orgel bevindt zich vóór in de kerk, boven de preekstoel. De tractuur betreft een electro-pneumatisch kegelladensysteem. (Bron)

Meer informatie

Hoe oud is het orgel in de Koepelkerk? En waarom lijkt dit orgel niet op het grootste orgel in Friesland? Wat is het verschil tussen kleine en grote pijpen? Wat zijn ‘de longen van het orgel’? Al deze vragen beantwoord Jelle de Jong in de onderstaande video. Beleef letterlijk een reis dóór het orgel!

Meer te weten komen over Jelle de Jong, het orgel, zijn muziek of iets anders? Bekijk zijn website:
Officiële website:
Jelle de Jong – Orgelmeneer

augustus 15 2018

Details

Datum: 15 augustus 2018
Tijd: 12:00 tot 12:45
Prijs: € 5,00
Evenement Categorie:
Tags:

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Jelle de Jong
Website: Bezoek website organisator