Vocaal ensemble Cantatrix - Koepeltheater

Vocaal ensemble Cantatrix

Laden Evenementen
  • Dit Evenement is voorbij.

Vocaal ensemble Cantatrix

Cantatrix Koepeltheater Leeuwarden

Vocaal Ensemble Cantatrix luidt het nieuwe jaar in met

“Muziek om lief te hebben”.

Op zaterdag 27 januari 2018 (20.00 uur) in het Koepeltheater in Leeuwarden geeft Cantatrix een concert.

Het ensemble staat onder leiding van de Letse gast-dirigente Krista Audere, rising star binnen de Nederlandse koorwereld. Verder wordt medewerking verleend door gitarist Jan Bartlema.

Kaarten in de voorverkoop zijn te verkrijgen via www.cantatrix.nl

€18,50 incl. Koffie/thee en programmaboekje.

Studenten op vertoon van studentenpas €10,00.

https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/86


Belangrijke info concert Cantatrix 27 Januari

In verband met de opening van Culturele hoofdstad 2018 is de binnenstad op die dag afgezet. Het gaat alleen om het gedeelte binnen de stadsgrachten. Het Koepeltheater is goed bereikbaar vanuit bv de richtingen Groningerstraatweg en Anne Vondelingweg. De volgende parkeergarages zijn geopend: De Klanderij en Hoeksterend, beide op loopafstand van het theater, de andere parkeergarages zijn gesloten.

Het is raadzaam om tijdig aanwezig te zijn in verband met mogelijke verkeersdrukte, de foyer zal tijdig geopend zijn.


Centraal in het programma staat het spetterende koorwerk Romancero Gitano van Mario Castelnuovo-Tedesco, op teksten van Federico García Lorca, begeleid door Jan Bartlema op gitaar: een zeldzame combinatie.

Lorca wordt door velen gezien als de grootste dichter die Spanje heeft voortgebracht en is vermoord vanwege zijn romantische werken met sociale weerklank.

Tedesco heeft moeten vluchten vanwege zijn afkomst. Ook nu zeer actuele thema’s.

Cantatrix wil hier bij stilstaan met een beminnend en herinnerend programma, met prachtige werken van Elgar, Daley, Lauridsen, Jackson, Mealor en Oltra. en werken van Tedesco en Oltra na de pauze. (details op www.cantatrix.nl)

Koormuziek in verschillende talen, over liefhebben, onderdrukking en vluchtelingen…..

Herinneren en vooruitkijken, prachtige teksten en verfijnde gitaarmuziek.

Cantatrix bestaat 25 jaar, heeft 30 leden en is inmiddels een gerespecteerde naam geworden in de koorwereld, in Nederland en steeds meer ook buiten de grenzen. Hoofdoorzaken zijn nog steeds de kwaliteit van de stemmen en de grote toewijding aan het klinkende resultaat, maar ook de groeiende aspiraties van het koor spelen een rol. Zo worden steeds hogere eisen gesteld aan de samenstelling van het gezongen repertoire, en worden voor de groeiende variatie in stijlen ook gastdirigenten uitgenodigd met specifieke kennis ter zake.

Het koor wordt dan ook steeds hoorbaarder en zichtbaarder. Optredens op grote podia in het hele land, een groeiend aantal cd’s, buitenlandse concertreizen, prijzen bij gerespecteerde concoursen, Cantatrix zingt een reputatie bij elkaar. Dat betekent ook dat het koor wordt uitgenodigd om samen op te treden met beroemdheden in het vak. Zo zal een ieder de samenwerking in Finland en in Nederland met de befaamde King’s Singers nog lang heugen. En ook het aantal uitgebrachte cd’s neemt snel toe, in repertoire van Bach, Purcell en Vittoria tot Whitacre, Martin en Duruflé. Met zeer waarderende recensies.

De conclusie kan dan ook niet anders zijn dan dat Cantatrix op weg is naar een steeds hoger niveau in het mooiste dat de muziek kent: de samenzang van menselijke stemmen.

https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/86

januari 27 2018

Details

Datum: 27 januari 2018
Tijd: 20:00 tot 22:00
Prijs: € 18,00
Evenement Categorie:
Tags:, , , , , , , ,

Locatie

Koepeltheater

Vredeman de Vriesstraat 24A
Leeuwarden, 8921 BT Nederland

+ Google Maps

Telefoon:

06 511 048 08

Terug naar homepagina

Organisator

Cantatrix
Telefoon: 06-51213471
E-mail:
Website: Bezoek website organisator