Koepeltheater op SBS 6 in Piets Weer - Koepeltheater

Koepeltheater op SBS 6 in Piets Weer

Koepeltheater op SBS 6 in Piets Weer

Koepeltheater op SBS 6 in Piets Weer

Op maandag 8 mei 2017 presenteerde Piet Paulusma zijn vaste item op SBS 6: Piets Weer. Piet is in het filmpje op het hoogste punt van Friesland, namelijk bij de ‘Bosbergtoren van Appelscha’. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Meer lezen over de toren kan hier.

Harry staat samen met Piet Paulusma op de ‘berg’ en legt kort uit hoe grondwater ontstaat en waar het naartoe gaat. De provincie Friesland moet een aantal besluiten nemen omtrent het grondwater. Om dit in ‘gewone mensentaal’ uit te leggen, heeft de Provincie Friesland een collegemiddag georganiseerd. Hiervoor is iedere belanghebbende uitgenodigd om meer te leren over het grondwater. In Friesland onttrekken we 60 miljoen kuub water per jaar uit de grond. Dat komt neer op zo’n 24.000 wedstrijdzwembaden vol water!

Onder leiding van weerdeskundige Piet Paulusma geven de waterprofessionals korte colleges (met praktijkproeven) over wat nu precies grondwater is en waar het grondwater allemaal invloed op heeft. De colleges wisselen zich af met korte sketches van Theater Smoar en muziek van organist Jelle de Jong. De ‘Collegemiddag (On)zichtbaar Grondwater’ vindt plaats in het Koepeltheater. Het Koepeltheater is goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie lezen over de collegemiddag, ga dan naar de agenda op onze website of klik hier.

Bekijk de uitzending van Piet Paulusma op SBS 6 hier: