Parkeren in de Oosterstraat

Waar is de parkeergarage?

Adres Parkeergarage Oosterstraat

Ritsumastraat 2
8911 KM Leeuwarden

Hoe loopt u van de parkeergarage naar het Koepeltheater?

Hoe werkt het? (Stap voor stap uitgelegd, van inrijden tot uitrijden)

De aankomst

 1. U rijdt naar de parkeergarage toe. Voer dit adres in uw navigatiesysteem in Ritsumastraat 2, 8911 KM Leeuwarden. U kunt ook de borden volgen die door de stad zijn geplaatst. 

  Op de matrix borden van de bovenstaande foto zal een rood kruis worden vertoond, omdat normaal gesproken de parkeergarage van 19.00 t/m 20.00 uur is gesloten. Speciaal voor het Koepeltheater zijn zij bij enkele concerten (zie bovenstaande lijst) langer geopend zijn. Ondanks het rode kruis is de parkeergarage dus wel geopend wanneer dit door ons wordt aangekondigd bovenaan deze pagina.

 2. De parkeergarage is om 20.00 uur gesloten voor inrijden. Wanneer u voor 20.00 uur hier hebt geparkeerd, kunt u met een geldige inrijkaart ten allen tijde uitrijden, dus ook na 20.00 uur.

 3. De straat op de volgende foto moet u inrijden. U rijdt dan op de Oosterkade. U slaat af deze straat in, genaamd de Gedempte Keizersgracht. 

 4. Als u op de Gedemte Keizergracht rijdt slaat u af naar de Ritsumastraat

 5. Aan het einde van de Ritsumastraat ziet u de ingang van de Parkeergarage de Oosterstraat. Het hek is dan geopend en u kunt inrijden. Let op: dit is niet de voetgangers in- of uitgang, deze zit aan de andere kant van de parkeergarage in een naastgelegen straat (Nieuwstraatje 15, Leeuwarden). U rijdt naar beneden in de ruim opgezette parkeergarage en komt uit bij de slagboom. Hier pakt u de inrijkaart. Dit is tevens uw toegangsbewijs wanneer u na het concert ‘s avonds weer toegang wilt tot de parkeergarage. De parkeergarage is ‘s avonds gesloten na 20.00 uur, dus het hek bij het inrijden en de voetgangersingang zijn niet toegankelijk, tenzij u dus in het bezit bent van een geldige inrijkaart. Neem deze dus mee en bewaar de inrijkaart goed. U kunt uw jas achterlaten in onze bewaakte garderobe. 

 6. U kunt parkeren in de vakken welke niet voorzien zijn van een vast kenteken (deze zijn gereserveerd). Indien u een elektrisch voertuig hebt, kunt u hier opladen en uiteraard in deze vakken parkeren. 

 7. Wanneer u hebt geparkeerd, volgt u de borden naar de voetgangersuitgang. Deze uitgang komt uit ter hoogte van Nieuwstraatje 15 te Leeuwarden. U kunt deze met de lift of de trap bereiken. Dit is tevens de ingang als u na een concert weer terugkeert naar het Koepeltheater.

De terugkomst

 1. U bent weer aangekomen bij Nieuwstraatje 15 te Leeuwarden. U heeft uw geldige inrijkaart bij de hand. Voor de deur hangt een apparaat (zie onderstaande foto). Houdt de barcode van de parkeerkaart op 10-15 cm afstand van de rode scanner. Wanneer de kaart is goedgekeurd zullen de schuifdeuren automatisch voor u open gaan. Komt u er niet uit of bent u uw kaart verloren, druk dan op de INFORMATIE knop. De parkeergarage zal dan voor u de deuren openen op afstand.

 2. Wanneer u met de lift naar de parkeergarage wilt gaan, moet u eerst uw parkeerkaart aanbieden aan het liftsysteem.Met uw parkeerkaart kunt u alleen naar de parkeergarage toe. Houd uw inrijkaart voor de scanner in de lift en klik daarna op -1 (parkeergarage). Komt u er niet uit, drukt u dan op de INFORMATIE knop.

 3. U bent aangekomen bij de ingang van de parkeergarage per trap of lift. Houdt nogmaals uw inrijticket voor de scanner om de parkeergarage te betreden.

 4. U moet nu uw parkeerkaart afrekenen bij de betaalautomaat. U kunt zowel pinnen als contant betalen. U heeft ongeveer 5 tot 10 minuten de tijd om uit te rijden. 

 5. Wanneer u heeft afgerekend rijdt u naar de slagbomen en laat u uw parkeerkaart scannen bij de slagboom. Er zit ook een camera in die uw kenteken automatisch scant, in sommige gevallen hoeft u dan niet de kaart voor de scanner te houden.

 6. Vervolgens rijdt u naar boven en zullen de hekken automatisch voor u geopend worden als u over de sensor heen rijdt.

Wij hopen dat u een prettige avond heeft gehad in het Koepeltheater en wensen u een voorspoedige reis terug naar huis. Tot ziens!