Première in het Koepeltheater - Koepeltheater

Première in het Koepeltheater

de faam de baas koepeltheater 17 september

Première in het Koepeltheater

De Faam De Baas: 17 september

Wie is de baas in huis? Wat is echt liefde?

En wie houdt wie voor de gek?

Maak kennis met het huishouden van heer Lambertus, zijn huishoudster Serpintsje en zijn knecht Bokke in deze komische opera De Faam De Baas.

Een bijzondere voorstelling in het Koepeltheater. Opera komt in Friesland zelden buiten de ‘grote steden’, laat staan op tournee door de provincie. Stichting OperY willen daar verandering in brengen met De Faam de Baas!

De Faam de Baas is een vertaalde versie van de oorspronkelijk Italiaanse opera La Serva Padrona, geschreven door Giovanni Battista Pergolesi. Het is een korte, komische opera over een vrijgezelle heer van stand en zijn dienstmeid. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.

Met de uitvoering van De Faam de Baas wil Stichting OperY publiek bereiken dat normaal gesproken vrijwel nooit naar een opera-voorstelling gaat, onder andere door intieme locaties te kiezen zoals dorpshuizen, dorpskerken en staten in Friesland. Op deze manier wil Stichting OperY een aanvulling bieden op het bestaande lokale culturele aanbod, wat vaak voornamelijk bestaat uit toneeluitvoeringen. De opera wordt vertaald, deels naar het Nederlands en deels naar het Fries.

Tot de cast behoren professionals, die in Friesland al bekendheid hebben. De namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Bekijk hier het evenement op onze website of bestel hier direct tickets. Tot op 17 september!