Sopraan Bierens kijkt uit naar optreden - Koepeltheater

Sopraan Bierens kijkt uit naar optreden

Bron: De Sleutel Oss

Sopraan Bierens kijkt uit naar optreden

“We brengen onder andere het Viljalied, Klänge der Heimat, het Uhrenduet en de Keiserwalzer. Met het Charkov Staats Ballet wordt het een heerlijke avond.” (Foto: Dick Hubertus)

Sopraan Bierens kijkt uit naar optreden

Lyrisch sopraan Wilma Bierens uit Veghel zingt 20 december pareltjes uit het operetterepertoire in het programma Wien bleibt Wien. De sympathieke zangeres wordt begeleidt door het Habsburgs Straussorkest. Ze brengen werken van Strauss en Lehár. Het geheel wordt omlijst door het Charkov Staats Ballet. Wilma is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van de tournee. Ze vertelt: “Zo’n concertreeks is heftig. Je moet echt fit zijn”.

Door Dick Hubertus van De Sleutel Oss (aangepast)

Wien bleibt Wien begint woensdag 20 december om 20.00 uur in het Koepeltheater Leeuwarden

In het grote, statige advocatenkantoor van haar man aan de Veghelse Zuidkade blijkt Wilma Bierens een gepassioneerd vertelster over haar vak. Ze zegt: “Ja, dat fit zijn is echt belangrijk. Het vak is veeleisend. De discipline die daarvoor nodig is, heb ik altijd goed kunnen opbrengen. Ik heb er echt veel voor over. Ik ben ook wel een beetje perfectionistisch. Tijdens de tournee heb ik geen andere afspraken, ik zorg dat ik niet verkouden wordt en loop niet zomaar zonder jas even naar buiten. Ik oefen dagelijks om de stem goed te onderhouden. Het kost veel opoffering, maar het zingen is mijn lust en mijn leven. Het brengt me zoveel voldoening. Als 7-jarig meisje stond ik al in mijn geboortestad Maastricht in de kerk te zingen”.

‘s Middags siësta
Wilma Bierens heeft een unieke, hoge sopraanstem. Ze is een veelzijdig zangeres en veelgevraagd soliste bij grote orkesten in binnen- en buitenland. Haar opleiding volgde ze aan het conservatorium van Maastricht waar ze onder andere les kreeg van Christina Deutekom en cum laude afstudeerde. Regelmatig treedt ze op met het Westlands Mannenkoor en de Maastreechter Staar.

Wilma vervolgt: “Les geven en coachen vind ik ook heel leuk. Als ik voel dat er chemie is met die jonge mensen, dan geniet ik. Ik zie het als mijn plicht om jong talent vroeg een kans te geven en een podium te bieden. Ik ben heel blij dat ik zelf destijds die kans ook heb gekregen. Als ik ‘s avonds optreed staat de hele dag in het teken van de voorstelling. Ik probeer zo min mogelijk te praten, veel slapen, me ontspannen, de stem oefenen, rond het middaguur een warme maaltijd en ‘s middags siësta. Voor de uitvoering heb ik wel een gezonde spanning, maar dat komt meer door de concentratie. Ik ben niet uitgesproken nerveus. Er zijn wel collega’s die zich ziek voelen door de spanning. Ik heb er altijd heel veel zin in. Op het podium voel ik me als een vis in het water. Zingen is een verslaving voor me”.

We brengen onder andere het Viljalied, Klänge der Heimat, het Uhrenduet en de Keiserwalzer. Met het Charkov Staats Ballet wordt het een heerlijke avond. Ik heb er zin in”.

20 december 2017 | 20.00 – 22.30 uur | Koepeltheater Leeuwarden

Bron (aangepast)