The Kilkennys in Leeuwarden - foto's & terugblik - Koepeltheater

The Kilkennys in Leeuwarden – foto’s & terugblik

The Kilkennys in Leeuwarden – foto’s & terugblik

Op zaterdag 5 november 2016 traden “The Kilkennys” op in het Koepeltheater. Het laatste kwartaal van 2016 reizen ze door heel Nederland. Davey Cashin, Robbie Campion, Tommy Mackey & Mick Martin, de bandleden, hebben enorm genoten in het Koepeltheater. Ze spelen voornamelijk moderne, Ierse muziek. Ze hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven. Het was het tweede concert van de tour in Nederland en hebben er nog vele te gaan.

Klik hier om direct door te gaan naar de foto’s.

De Ierse humor viel goed in de smaak bij het publiek en er werd veel gelachen. Zo kwam ook The red rose café van de Ierse folkband the Furey’s voorbij. Dit lied heeft dezelfde melodie als het kleine café aan de haven van Vader Abraham. Er kwamen meerdere klassiekers langs zoals ‘The Spanish Lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whisky in the jar’.

De songs van The Kilkennys zijn energiek en opgetogen. In combinatie met rappe instrumentale ritmes en hun energieke uitstraling, was het echt genieten in Leeuwarden. De twist van traditionele Ierse muziek naar moderne Ierse muziek is uitstekend geslaagd. Dit viel bij zowel jong én oud erg goed in de smaak. De jongens hebben veel talent, passie en ambitie. Al met al een zeer succesvolle avond.

De bandleden sloten zelf af met: ”What a wonderful venue, this church, what a great ambience, we hope to see you here next year!” (Wat een geweldige locatie, deze kerk, wat een geweldige sfeer, we hopen jullie volgend jaar hier weer te zien!). De vier bandleden hadden nog nooit in een kerk opgetreden.

Na het optreden trad de band ‘Dixie Doodle‘ op in de foyer. Dixie Doodle is een collectief muzikanten die een passie voor deze muziek delen. Zij kiezen voor het akoestische repertoire; swingend gespeeld en met scherpe samenzang. Traditionals, eigen werk en songs van onder andere Old Crow Medicine Show, Bob Dylan, Neil Young en Steve Earl worden met een aanstekelijk enthousiasme gebracht.

Klik hier voor de foto’s, het laden kan even duren.